Fjory

Fjory sieraden worden in Nederland met de hand vervaardigd. Deze sieraden zijn opgebouwd uit 14 karaat goud waar in een later stadium een kern van de hoogste kwaliteit zilver is toegevoegd. Deze bijzondere samenstelling zorgt voor een sieraad dat sterk is en nagenoeg niet kan deuken. Van een Fjory sieraad kunt u dan ook een leven lang genieten.

Op de collectiepagina kunt u zien dat de in moderne stijl uitgevoerde Fjory sieraden verkrijgbaar zijn in geel-, wit-, en/of roségoud en bovendien zowel in een ovale- als in een vierkante uitvoering. Deze eigentijdse sieraden laten zich dan ook makkelijk combineren.

Om uw verkooppunt te vinden kunt u gebruik maken van de verkooppunt zoeker.

Kwaliteit van eigen bodem

Van oudsher waren Nederlandse fabrikanten van gouden sieraden net zo beroemd om hun hoge kwaliteitsstandaard als Zwitserse horlogemakers dat zijn. Deze Nederlandse bedrijven hebben zich echter geleidelijk verplaatst naar het buitenland, waardoor veel van de verworven kennis voor Nederland verloren dreigde te gaan.

Door in de afgelopen 10 jaar een aantal Nederlandse bedrijven over te nemen en deze te verenigen tot één nieuwe fabriek onder de naam S.G.S. is deze kennis in Nederland bewaard gebleven waardoor tot op de dag van vandaag sieraden van topkwaliteit kunnen worden vervaardigd. Daarnaast draagt S.G.S. zo bij aan de werkgelegenheid voor de Nederlandse goudsmeden.

Naast de moderne Fjory sieradenlijn worden in de S.G.S. -fabriek in Emmen onder andere de echte Nederlandse klassieke sieraden gemaakt. Het hele productieproces bestaat nog uit authentiek handwerk: alleen op deze manier kan de gewenste kwaliteit worden bereikt. Het team van zeer vakkundige goudsmeden zorgt in de fabriek voor een uitmuntende collectie sieraden.

Collectie

Fjory sieraden zijn 14 karaats gouden sieraden met een kern van de hoogste kwaliteit zilver. De vulling van de sieraden zorgt voor een enorme verhoging van de levensduur van uw Fjory-sieraad t.o.v. een hol gouden sieraad. Door de zilveren kern heeft een Fjory-sieraad dezelfde levensduur als een massief gouden sieraad. Het voordeel is natuurlijk dat de prijs veel aantrekkelijker is dan de prijs van een massief gouden sieraad. De voordelen van beide mogelijkheden zijn gecombineerd in een uniek en modern vormgegeven collectie.

Nieuwe technieken zorgen ervoor dat de Fjory-collectie steeds verder kan worden uitgebreid. Hierdoor zijn ook eigen wensen steeds beter te realiseren. Zo kan de hele collectie inmiddels zowel in geel, wit als rosé goud geleverd worden. Zelfs het plaatsen van briljanten is sinds kort mogelijk in uw Fjory armband, ring of collier. Doordat ieder sieraad met de hand gemaakt wordt, is het geen enkel probleem om speciale maten voor u te maken. Fjory kan dus helemaal naar uw individuele wens gemaakt worden.

 

S.G.S.

S.G.S. is de fabrikant van Fjory maar is tevens de grootste sieraden fabrikant van Nederland.
Naast Fjory worden veel meer sieraden in de ateliers van S.G.S. gemaakt. Onder andere een grote collectie klassieke Nederlandse sieraden met bloedkoraal, granaat en camee. Elke andere steenkleur en soort is op aanvraag ook mogelijk. Tevens is een grote collectie moderne oorsieraden en hangers verkrijgbaar. Uw juwelier kan u ook hiermee van dienst zijn.

Wear & Care

• Draag uw sieraden niet ’s nachts. Zeker armbanden en colliers hebben ‘s nachts veel te verduren en slijten harder als u ze ’s nachts draagt.
• Bewaar uw sieraad in de daar voor bestemde doos of in een sieraden kistje, dit voorkomt knikken en beschadigingen.
• Laat sieraden met diamant minstens één keer per jaar door uw juwelier controleren op slijtage. De zettingen in Fjory zijn erg hard maar vragen eens in de paar jaar wel onderhoud, om het verliezen van stenen te voorkomen.

Onderhoud

  1. Gouden en zilveren sieraden kunnen schoongemaakt worden met een goede sieraden-reiniger die u kunt kopen bij de juwelier of goudsmid. Natuurlijk u kunt de sieraden ook daar schoon laten maken door de juwelier of goudsmid zelf. Zelf kunt u de sieraden ook af en toe in een zeepsopje (bijvoorbeeld van groene zeep) dompelen.
    Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.
  2. Zilver kan, door zwavelverbindingen – makkelijk zwart worden. Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor.
  3. Diamanten en zirkonia’s in sieraden kunnen dof worden door huidvet, zeep, boter of olie. Ze verliezen zo hun glans, terwijl juist die schittering en het oneindige spel van licht de diamant zo onweerstaanbaar maakt. Een diamant moet daarom gemiddeld één keer per maand worden gereinigd.

Het reinigen kan als volgt: Maak in een kommetje een warm sopje met een zacht, vloeibaar (af)wasmiddel. Borstel de diamant hierin voorzichtig schoon met een tandenborstel. Leg hem daarna in een zeef en spoel hem onder warm, stromend water af. Dep hem daarna droog met een zachte, niet pluizende doek.